PERSBERICHT Lancering Checkon

Regionale spelers lanceren nieuw Social Medium Platform voor regionale nieuwsmedia

Purmerend – In nog geen 6 weken tijd hebben ze het letterlijk uit de grond gestampt. Een oriënterend gesprek tussen softwareontwikkelaar SIYOU en mediaplatform  Regio Media groeide in een paar dagen uit tot een volledig nieuw Social Media Platform: Checkon. Een platform dat de manier van communiceren in de regionale media totaal gaat veranderen.

Het concept legt een hele nieuwe basis neer voor de drie grootste gebruikers van Social: consumenten, ondernemers en nieuwsplatforms. De intentie is gelijk met alle andere social media: je checkt het kanaal en bekijkt wat er op staat. 

Toch werkt het nieuwe platform Checkon totaal anders. Nieuws is de drijfveer achter Checkon. Nieuws is altijd in beweging, de pushberichten en filters zorgen er voor dat de consument altijd op de hoogte blijft van wat er actueel is in de regio. Maar nieuws is meer dan wat de media publiceert. Nieuws komt van ondernemers, uit evenementen, vanuit vrijwilligersorganisaties, vanuit particuliere initiatieven.

Veelal zijn dit berichten welke wel interessant gevonden worden. Ze komen alleen niet over het voetlicht vanwege de hoge publicatiekosten in de papieren media. Publicaties op Social Media komen vaak niet aan: Een platform als Facebook laat een bericht maar aan minder dan 10% van de volgers zien. Checkon doet het anders. Wij laten alles zien aan iedereen die het interessant vindt. 100%, beloofd!

Maar ook voor de regionale nieuwsplatforms  en de ondernemers verandert Checkon alles. Ondernemers: adverteer onbeperkt voor nog geen 50 cent per dag! Media: altijd al gedroomd van een eigen app? Hier is hij dan. Jouw eigen app in de stores, terwijl je jouw inkomsten met waarschijnlijk een factor 10 omhoog ziet gaan!

NOOT VOOR REDACTIES: DIT PERSBERICHT IS ONDER EMBARGO TOT MAANDAG 2 MAART 2020 OM 12:00 UUR

Zit Checkon al in jouw regio?

Per gemeente/regio is er maar één Checkon. Zo houden we de app exclusief en waardevol voor de regio.

Bekijk snel of Checkon al in jouw regio actief is!