Checkon voor nieuwsplatforms

Zichtbaar zijn terwijl je nieuws maakt

Nieuws maken, dat doe je als regionaal nieuwsplatform het liefst. Maar ja, zonder kijkers heeft nieuws geen zin. Dus je publiceert ieder artikel online en op de verschillende Social Media kanalen.

Ondertussen probeer je ondernemers er van te overtuigen om op jullie medium de adverteren. Want ja: ook gratis nieuws moet worden betaald. En waarschijnlijk dromen jullie ook al een tijdje over een eigen app: een kostbare droom.

Een mediabedrijf zijn is tegenwoordig een hele ander tak van sport dan alleen maar het verslaan van nieuws.

Checkon is speciaal ontwikkeld voor regionale nieuwsplatforms. Nieuws is de drijvende kracht achter het Checkon netwerk. En dat betaalt zich uit! Publicaties en nieuwsgierigheid zijn de redenen dat gebruikers telkens weer de app openen. Checkon pusht waar de gebruikers persoonlijk om vragen en voorziet daarmee aan de vraag om gerichte calls te kunnen maken. Daar en tegen biedt het ook een advertentie- en nieuwsplatform voor ondernemers. Met volgfuncties, evenementenkalenders en checkon-lijsten wordt reclame nieuws. Selfserving advertentie-inkomsten die grotendeels ten goede komen aan jullie als nieuwsplatform. Ook het “lage nieuws” (van de klaverjasvereniging tot het plaatselijke koor) heeft dankzij Checkon de mogelijkheid om eigen nieuws onder de aandacht te brengen bij alle gebruikers die dat interessant vinden. Dit kan zonder tussenkomst van de publisher.

Omdat het platform is doorontwikkeld, kost het jou als medium dus geen duizenden euro’s om een app te hebben! Sterker nog, het levert geld op! Ongeveer 60% van de advertentie-inkomsten gaan naar het nieuwsmedium.

Komt mijn medium in aanmerking om zich aan te sluiten bij Checkon?

Op dit moment is de app ontwikkeld om zich te koppelen aan WordPress websites. Wellicht ontwikkelen wij in de toekomst Checkon door voor andere platforms, maar op dit moment is WordPress een voorwaarde.

Verder wordt Checkon toegewezen per (aantal) gemeenten/steden. Per gemeente is er dus maar één Checkon. Is jouw regio/stad bezet? Dan is Checkon helaas niet mogelijk.

Verder is het minimale aantal inwoners van een Checkon-regio 100.000 en moet je kunnen laten zien dat je een actieve nieuwswebsite hebt met een stabiel bezoekers aantal. 

Zit Checkon al in jouw regio?

Per gemeente/regio is er maar één Checkon. Zo houden we de app exclusief en waardevol voor de regio.

Bekijk snel of Checkon al in jouw regio actief is!